VVD en CDA: Coronaverkeersmaatregelen moeten echt tijdelijk zijn!

Afgelopen woensdag kondigde wethouder Jacobs verregaande maatregelen aan om het verkeer binnen de ringbanen coronaproof te maken. Hij zei zich daarbij te baseren op de richtlijnen die vanuit de landelijke overheid waren opgesteld, om ervoor te zorgen dat kinderen weer veilig naar school kunnen gaan. De VVD Tilburg vindt het belangrijk dat onze kinderen veilig naar school kunnen gaan en juicht daarom de tijdelijke maatregelen toe.

 

Wethouder Jacobs kondigde in het Brabants Dagblad én op de gemeentelijke website echter ook aan te gaan kijken of deze maatregelen permanent konden worden gemaakt. Dat heeft de VVD eerder gezien, toen slechts tijdelijke proeven werden ingevoerd op de cityring. Iedere Tilburger weet dat sindsdien de ‘golfbaan’ op de Schouwburgring een permanent feit is.

 

Het mag duidelijk zijn dat de VVD geen voorstander is van permanente verkeersmaatregelen in de stad. Ook de middenstanders hebben laten weten dat zij deze maatregelen onwenselijk vinden. Zij hebben het nu al zwaar dankzij de coronacrisis, maar krijgen er nu een extra klap bij omdat hun winkels vrijwel onbereikbaar worden gemaakt.


De VVD heeft hierover samen met het CDA vragen gesteld aan de wethouder. Over dit soort permanente, ingrijpende maatregelen zou de gemeenteraad een uitspraak moeten kunnen doen. Bovendien zetten we onze vraagtekens bij de manier waarop de wethouder dit gaat handhaven. Al jaren pleit de VVD voor flitspalen op de cityring tegen notoire hardrijders, maar nooit kwamen ze er. We wachten de antwoorden van de wethouder af en hopen dat hij de ernst van de situatie goed inschat. Het is nu belangrijk dat onze kinderen veilig naar school kunnen en het is straks belangrijk dat onze stad weer kan draaien.


In de bijlage vindt u de door ons raadslid, Freek Reffeltrath, ingediende vragen.