Kiezer bedankt!

Beste VVD-leden en -vrienden, In de afgelopen maanden zijn we met alle kandidaten voor de gemeenteraad hard bezig geweest om een goede campagne neer te zetten. We hebben gezorgd voor talrijke uitingen langs alle mogelijke media.

Zo zijn we via Facebook, LinkedIn en Twitter volop te zien geweest; onder andere in de vorm van persoonlijke filmpjes van alle kandidaten. Het YouTube-kanaal van de Raadsgriffie toonde filmpjes van de lijsttrekker en van twee belangrijke punten uit ons verkiezingsprogramma, te weten “Schoon, Heel & Veilig” en “Binnenstad bereikbaar – Zeker Elektrisch”. 

Een groot deel van de Tilburgse lantaarnpalen hebben we ‘gekaapt’ met talloze sandwichborden. Door de hele stad met een aantal pakkende kreten, en in de directe omgeving van onze kandidaten met hun persoonlijke presentatie (foto en aandachtspunt).
Het magazine “Tilburg laat je horen” en de gemeentepagina’s in de Tilburgse Koerier hebben we uiteraard gebruikt voor korte uiteenzettingen van onze plannen voor de komende vier jaar, naast de verspreiding van onze eigen leaflets (‘onze kandidaten’) en persoonlijke flyers.

We namen deel aan vele debatten, in wijken en dorp, bij verschillende belangengroepen en bij diverse media: Omroep Tilburg, Brabants Dagblad, Fontys Hogeschool voor Journalistiek.

Ook zijn we op zes verschillende plekken ‘live’ aanwezig geweest om met iedereen die dat wilde in gesprek te raken tijdens het ‘Bakkie Doen’.
Tenslotte hebben we een groot deel van de Tilburgse voordeuren ‘bezocht’ tijdens vele, vele middagen en avonden canvassen; vaak ‘in weer en wind’.
We durven dan ook te zeggen dat er heel hard campagne is gevoerd, door alle kandidaten én een groot aantal vrijwilligers!

 

Het resultaat mag er wezen! Er hebben bijna 10.000 Tilburgers gestemd op de VVD, ruim 20% meer dan vier jaar geleden. Daardoor hebben we zes zetels bemachtigd in de nieuwe Gemeenteraad! Uiteraard was dat nooit gelukt zonder jullie steun én stem. Niet alleen in het stemhokje, maar ook in jullie eigen netwerk, vrienden- en kennissenkring.

 

Wij zijn jullie daarvoor ontzettend dankbaar!

 

Afgelopen week zijn de gesprekken met de informateur, de heer Philip Eijlander, van start gegaan. Jullie hebben daar ongetwijfeld over gehoord en gelezen. In eerste instantie heeft hij oriënterende gesprekken gehad met alle partijen, waarna hij de mogelijkheid heeft onderzocht voor continuering van de huidige coalitie (minus SP), aangevuld met de grote verkiezingswinnaar LST. Overigens zonder direct resultaat. De verwachting is dat hij op korte termijn gesprekken gaat starten om de mogelijkheid te onderzoeken van een College waarin ook de VVD zal deelnemen. Die ontwikkeling zien wij positief en met vertrouwen tegemoet.

 

Graag tot dan!

De VVD-fractie: