Niels van Stappershoef

Gemeenteraadslid


Als geboren en getogen Tilburger ben ik trots op onze stad. Een stad waar men van aanpakken weet en waar elke dag wel iets te doen is, voor jong en oud. Om de verdere doorontwikkeling van de stad de goede kant op te laten gaan zet ik mij graag inzetten als gemeenteraadslid voor de VVD. Ik geloof er namelijk in dat als iedereen een steentje bijdraagt aan de maatschappij, dit uiteindelijk ook iedereen ten goede komt. Van huis uit heb ik dit ook nadrukkelijk meegekregen. Ben geïnteresseerd en zet je in voor de maatschappij waar je zelf zoveel plezier van mag hebben. Zelf deed ik dit op de sportvereniging, de studievereniging en op dit moment binnen de carnavalsstichting in Tilburg (Kruikenstad).

 

Nu wil ik graag mijn steentje bijdragen aan de maatschappij als gemeenteraadslid. Als persoon ben ik nieuwsgierig en leergierig aangelegd. Twee eigenschappen waarmee ik vrij en onbevangen de komende periode tegemoet wil gaan. Ik wil daarin een toegankelijke, goed geïnformeerde en betrokken volksvertegenwoordiger zijn.

 

Wat ons betreft “is het tijd voor groen rechts beleid”. Een duurzaam beleid op alle terreinen. Is het voorgestelde beleid houdbaar voor de toekomst?

 

Zelf focus ik mij daarin op het beleid omtrent veiligheid. Vanuit mijn studie (bestuurskunde) en mijn huidige werkervaring op het ministerie van Justitie en Veiligheid weet ik hoe belangrijk veiligheid in de huidige tijd is. In Tilburg wil ik mij onder andere inzetten voor een harde en efficiënte aanpak van de georganiseerde criminaliteit en een doelgerichte aanpak van ondermijning en de vermenging onder- en bovenwereld. Door samenwerkende overheidsinstanties en een verhoogde informatiepositie moet dit beter mogelijk worden. Daarnaast ben ik als midden twintiger met een passie voor sport geïnteresseerd in het beleid omtrent sport en zou ik het ontzettend gaaf vinden als Tilburg zich als stad voor de sporters kan profileren. Bijvoorbeeld door meer te investeren in topsport en door grotere topsportevenementen naar Tilburg te halen. Ten laatste wil ik mij graag inzetten voor een goed onderwijsklimaat. Door al vroeg te investeren in een goede beheersing van de taal en daarmee het aantal vroegtijdige schoolverlaters omlaag te krijgen. Daarnaast vind ik de aansluiting tussen onderwijs en de arbeidsmarkt in Tilburg zeer relevant.

 

Mocht u vragen of suggesties hebben, dan kunt u mij altijd bereiken via het volgende mailadres;

 

nielsvanstappershoef@raadtilburg.nl